мар. 302022
 
Март е месец чуден, пълен с радост и празнични дни!

Измина един от най – любимите месеци през учебната година на детската градина. През март при нас винаги е много весело, празнично и интересно.
С трепет и вълнение посрещнахме Баба Марта, с гордост и възторг отбелязахме 3 март, с любов и красота отпразнувахме деня на майката, с усмивки и весели игри радостно приветствахме пролетта.
Всеки ден от месеца с децата наблюдавахме как се преобразява природата – раззеленяването на дръвчетата, първите пролетни цветя, песента на птичките. Пролетта дойде, а топлите лъчи на слънцето и хубавото време все по – често ни подканят за весели игри вън на двора в детската градина.
Всеки празник носещ своя дух и смисъл бе повод за децата да творят, да трупат знания и положителни емоции.
Но нека снимките разкажат как весело и празнично измина месецът, в който се разделяме с Баба Зима и посрещаме Пролетта неотразима.


Баба Марта бързала, мартенички вързала!

И тази година посрещането на Баба Марта в детска градина „Вяра”, гр. Пловдив се превърна в прекрасен празник. Децата я очакваха с огромно нетърпение и много усмивки още от ранни зори. Всяка група се бе подготвила да поздрави Баба Марта с танци, песни и стихотворения. Облечена в народна носия и с пълна кошница в ръка, по традиция и за здраве тя завърза на всяка детска ръчичка мартеничка, разказа на децата за слънчевата и топла пролет, която е тръгнала към тях и води със себе си цветя, птички и слънчеви лъчи.

 

 


Трети март! Ден рожден на свободата!

Изпълнени с гордост, вълнение и признателност на 3 март се прекланяме пред величествения подвига на героите, извоювали свободата на България.


Осми март – Денят на Мама!

Осми март е много вълнуващ и мил празник. Децата с много любов и старание изработиха своите подаръчета, с които да зарадват своите майки и да им благодарят за грижите и любовта, с които ги даряват. Пяха песнички и рецитираха стихотворения в знак на обич.

„Искам, Мамо, все тъй сладко аз да те наричам,
та да видиш и познаеш, колко много те обичам!”


 


Добре дошла, Пролет!

С голямо желание през целия месец децата твориха, пяха песнички, рецитираха стихотворения в очакване на Пролетта.