апр. 222022
 

Великден е един от най – почитаните и светли християнски празници, празник на силата на вярата и тържеството на доброто над злото.
За малките възпитаници на ДГ „Вяра” дните преди Великден бяха изпълнени с много вълнуващи и забавни моменти, свързани с подготовката за празника. Във всички групи отвориха врати работилнички за рисуване и апликиране на яйца и пиленца, за изработка на кошнички и поставки за яйца. Благодарение на творенията на нашите дечица градинката ни стана по – цветна и красива.
С много настроение децата участваха във всички моменти и дейности, свързани с Великденските празници, като пяха, рецитираха стихове, танцуваха, забавляваха се и научиха нови неща за празника, обичаи и традиции .
Момичетата от IVб група облечени в народни носии и с кошници с цветя в ръцете, пресъздадоха празника Лазаровден, както и обичаи и ритуали, свързани с него. Те пяха, танцуваха и наричаха за здраве и благополучие.
Разбира се най – дългоочакван и вълнуващ момент за всички малчугани бе боядисването на яйцата на Велики Четвъртък. Децата знаят, че първото трябва да е червено.
Благодарим на г-жа Тончева за съпричастността и позитивните емоции и мигове, които дари на децата от IVб група, демонстрирайки различни техники за боядисване и декориране на великденски яйца.

Пожелаваме Ви здраве, благоденствие и хармония в домовете Ви!